nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům se čtyřosým uličním průčelím akcentovaným asymetrickým rizalitem v polední ose. Průčelí je členěno vyloženou konzolovou kordonovou římsou na vysokou soklovou část zahrnující suterén a zvýšené přízemí a horní zónu 1. a 2. patra. Soklová část, u níž další římsa odděluje suterén od přízemí, je plně bosována, horní část je rustikovaná v omítce, rizalit v horní části svírají nárožní bosované lizény. Průčelí je v novodobě upraveném suterénu prolomeno velkými pravoúhlými otvory se vstupy a vjezdem do garáže a 1 okenním otvorem s lištovou šambránou s ušima a rovnou návojovou římsou, v přízemí je prolomeno půlkruhově zaklenutými okenními otvory završenými svazkovými klenáky, pod parapetními římsami se nachází pravoúhlé parapetní výplně. Namísto původního nadsvětlíku nad hlavním vstupem do domu se nachází novější oblý arkýř. Průčelí v patrech na vyloženou profilovanou kordonovou římsou spočívající na sledu konzol je v 1. patře prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými profilovanými šambránami s klenáky s maskarony v edikulových rámech. Rámy tvoří dvojice polosloupů s korintskými hlavicemi a kanelovanými dříky, které jsou ve spodní části dekorované kartušemi a vegetabilními ornamenty, nesoucí římsová kladí, na nichž spočívají střídavě trojúhelníkové a segmentové frontony. Polosloupy vyrůstají z vysokých hranolových soklů ukončených římsami, které svírají parapetní výplně s pravoúhlými rámy s reliéfními rozetami uprostřed. Rizalit je prolomen sdruženým okenním otvorem obdélného tvaru se zaoblenými horními rohy, vysoké bohatě členěné kladí je završeno širokým segmetovým frontonem s vysokým reliéfem ženské hlavy v tympanonu. Parapetní výplň je balustrová. Průčelí v 2. patře je prolomeno segmentově zaklenutými okenními otvory s profilovanými šambránami s ušima protnutými klenáky, volutově tvarované nástavce nad okny zdobené reliéfními ratolestmi nesou rovné úseky vyložené profilované návojové římsy. Pod vyloženými profilovanými parapetními římsami nesenými konzolami se nachází čabrakovité parapetní výplně s ornamentální výzdobou. Rizalit je prolomen sdruženým pravoúhlým okenním otvorem se společnou profilovanou šambránou s ušima pravoúhle zalomenou do nástavce se střední kartuší. Na nástavci spočívá rovný úsek vyložené profilované návojové římsy, pod okny se nachází vyložená profilovaná parapetní římsa na páru konzolek. Vrcholová zóna průčelí pod korunní římsou je členěna zdobenými konzolami oddělujícími pole s pravoúhlými vpadlinami prolomenými kruhovými otvory osvětlujícími půdní polopatro, konzoly podepírají vyloženou profilovanou konzolovou korunní římsu doplněnou dekorativními pásy zubořezu a vejcovce. Nad korunní římsou je vztyčena nízká atika ukončená tordovaným oblounem a členěná nástavci bohatě zdobenými maskarony, volutami a vegetabilními ornamenty.