měšťanský dům

Patrový řadový dům, stojící na úzké podélné parcele s průčelím k SV. Dům předstupuje jako první o šíři podloubí do ulice a z JV je tak částečně rohový. Vysoká sedlová střecha s polvalbou je kryta prejzy, nad průčelím je otevřena dvojicí menších vikýřů a na vrcholu ozdobena dvojicí plechových korouhví. Fasády jsou hladké, v přízemí zdobeny bosáží a nahoře ukončeny obloučkovými štíty a obloučkovou atikou. Podloubí spočívá na trojici masivních předstupujících pilířů. Průčelí je rozděleno na tři osy, v nichž nad každým oknem spočívá jeden dvoustupňový obloučkový štít. Okna jsou obdélná, s podokenními římsami, ukončená draperiovým obloukem. Nad bočním JV průčelím je obloučkový štít čtyřstupňový, navazující na přesahující stěnu dvorního křídla. Na levé straně průčelí je proveden asymetrický štukový pilastr s nápisem "OBNOVENO 1910, J.N.". Podloubí je zaklenuto dvěma českými plackami. V obou polích fasády podloubí jsou umístěny vstupy s výlohami, segmentově zaklenuté. Interiery jsou částečně klenuté, ve sklepě je štola vedoucí na náměstí. Předmětem ochrany je dům čp. 17 - stavba a pozemek st.p.21.