pamětní kříž

Na vysokém žulovém hranolovém podstavci stojí litinový kříž. Celková výška cca 350 cm. Podstavec ve tvaru hranolu, s předstoupeným soklem ukončeným oblounovou římsou a s mohutnou hlavicí v podobě římsovitě profilované desky, ukončené zúžením. Na čele soklu v plastickém obdélném rámečku s konkávně probranými rohy reliéfní letopočet 1882. Čelní strana podstavce zdobena reliéfem kotvy, kalichu, květu a kříže. Kříž s korpusem Krista má rozšířené konce ramen, kolem křížení je kruh a paprsky svatozáře. Pod korpusem lichoběžníková tabulka s nápisem: „CHVÁLA / KRISTU“, která je po obvodu zdobena bohatým dekorem. Pata kříže dekorativně rozšířena. Kříž ze zadní strany podepřen dlouhou vzpěrou kotvenou do podstavce.