nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům s půdním polopatrem se symetrickým pětiosým uličním průčelím akcentovaným mírně vystupujícím středním rizalitem představuje střední část skupiny 3 domů tvořících komponovaný celek. Průčelí je v přízemí členěné bosáží, v 1. a 2. patře z režného cihlového zdiva členěného v meziokenních polích horizontálními omítanými pásy, rizalit je svírán silně bosovanými nárožními pilastry a lizénami. Průčelí v přízemí nad novodobě upraveným soklem s obkladem z umělého kamene je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami posazenými na průběžné profilované parapetní římse, pod níž se nachází parapetní výplně s vystupujícími obdélníky a kruhovými terči s hrubým omítnutím. Rizalit je prolomen pravoúhlým vstupem s profilovanou šambránou se svazkovým klenákem ve vrcholu flankovaným párem pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími římsové kladí ukončené vyloženou kordonovou římsou oddělující průčelí v patrech. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami protnutými klenáky s fasetovou bosáží flankovanými pilastry, na nichž jsou posazeny volutové konzoly zdobené reliéfními akanty nesoucí další pilastříky vystupující z průběžného římsového kladí oddělujícího 2. patro. Pilastříky nesou na kladí umístěné rozeklané segmentové frontony s vloženými čučky. Na rizalitu je na kladí nad bosovaným klenákem položena oválná kartuš doplněná vegetabilním ornamentem. Okenní otvory v 1. patře jsou posazeny na průběžné profilované parapetní římse, která se na rizalitu zalamuje a obíhá jej, pod římsou se nachází parapetní výplň zdobená hrotitou a fasetovou bosáží. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami s volutovýma ušima zdobenýma akanty, konkávně tvarované nástavce nad okny členěné bosáží nesou trojúhelníkové frontony, pod okny probíhá průběžná zalamovaná parapetní římsa, jejíž zalomené, silně vyložené úseky nesou bohatě dekorované konzoly s maskarony. Vrcholová zóna průčelí pod korunní římsou je prolomena drobnými obdélnými okenními otvory půdního polopatra rámovanými plochými šambránami s ušima. Okna jsou prolomena v polích vymezených masivními volutovými konzolami podpírajícími kozoly korunní římsy, nad bosovanými lizénami rizalitu jsou konzoly zdvojené, pole jsou střídavě rovná s okenními otvory nebo konkávně vydulá s vegetabilním ornamentem. Průčelí završuje silně vyložená profilovaná korunní římsa spočívající na sledu reliéfně zdobených volutových kozolek vyrůstajících z dekorativního pásu listovce. Nad korunní římsou je vztyčena atika dekorovaná reliéfním ornamentálním pásem, na níž nad rizalitem spočívá štít s volutovými křídly ukončený římsou nesoucí segmentový nástavec. Štít je prolomen pravoúhlým okenním otvorem flankovaným párem pilastrů s římsovými hlavicemi, které jsou součástí profilované římsy, na níž je umístěn svazkový klenák. Po stranách štítu z atiky vystupují dva útvary podepírané mohutnými volutovými kozolami nesoucí patrně původně plastickou výzdobu.