nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům s půdním polopatrem s pětiosým uličním průčelím akcentovaným mírně vystupujícím rizalitem v poslední ose. Průčelí je v přízemí členěné bosáží, v 1. a 2. patře je z režného cihlového zdiva členěného v meziokenních plochách horizontálními omítanými pásy. Průčelí v přízemí nad novodobě upraveným soklem s obkladem z umělého kamene je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami posazenými na průběžné profilované parapetní římse, pod níž se nachází parapetní výplně s vystupujícími obdélníky a kruhovými terči s hrubým omítnutím. Rizalit je prolomen segmentově zaklenutým vstupem s profilovanou šambránou s klenákem ve vrcholu flankovaným párem pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími římsové kladí ukončené vyloženou kordonovou římsou oddělující průčelí v patrech. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s ústupkovými šambránami protnutými bosovanými klenáky a rovněž bosovanými suprafenestrami. Ústupková šambrána pravoúhlého okenního otvoru v 1. patře na rizalitu je flankována pilastříky, na nichž jsou posazeny volutové konzoly zdobené reliéfními akanty nesoucí průběžné římsové kladí, na němž nad oknem spočívá rozeklaný segmentový fronton s vloženým čučkem. Z kladí nad bosovaným klenákem okna rizalitu vystupuje oválná kartuš doplněná vegetabilním ornamentem. Okenní otvory v 1. patře jsou posazeny na průběžné profilované parapetní římse, která se na rizalitu zalamuje a obíhá jej, pod římsou se na rizalitu nachází parapetní výplň zdobená hrotitou a fasetovou bosáží. Mezi 2. a 3. osou je průčelí v 1. patře prolomeno nikou zaklenutou konchou rámovanou profilovanou šambránou, v nice je umístěna plastika mužské postavy v antikizujícím šatu třímající kladivo, u paty postavy je umístěna busta (jedná se patrně o sochaře). Průběžná parapetní římsa je pod nikou silně vyložená a podepřená dvojicí konzol. Nad nikou vystupuje z průčelí nástavec s bohatým ornamentálním dekorem procházející římsovým kladím oddělujícím 2. patro. Nástavec je nad kladím završen rozeklaným segmentovým frontonem s vloženým čučkem. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami s volutovýma ušima zdobenýma akanty, konkávně tvarované nástavce nad okny členěné bosáží nesou rovné úseky vyložené profilované návojové římsy, pod okny probíhá průběžná zalamovaná parapetní římsa, jejíž zalomené, silně vyložené úseky nesou bohatě dekorované konzoly s maskarony. Pravoúhlý okenní otvor v 2. patře na rizalitu je řešen obdobně, pouze návojovou římsu nahrazuje trojúhelníkový fronton. V meziokenním poli mezi 2. a 3. osou v 2. patře je umístěna rokajová kartuš. Vrcholová zóna průčelí pod korunní římsou je prolomena obdélnými okenními otvory půdního polopatra. Okna jsou prolomena v polích vymezených masivními volutovými konzolami podpírajícími kozoly korunní římsy, nad bosovanými lizénami rizalitu jsou konzoly zdvojené, pole jsou střídavě prolomená okenními otvory nebo plná, konkávně vydulá s vegetabilním ornamentem. Průčelí završuje silně vyložená profilovaná korunní římsa spočívající na sledu reliéfně zdobených volutových kozolek vyrůstajících z dekorativního pásu listovce. Nad korunní římsou je vztyčena atika dekorovaná reliéfním ornamentálním pásem.