venkovský dům, transfer z Těšetin 12

Samostatně stojící přízemní roubené stavení, na obdélném půdorysu, s podélnou osou orientovanou zhruba ve směru S-J. Stavení sroubené z hraněných trámů, původně v kožichu. Střecha sedlová pokrytá šindelem, na původním místě v Těšetinách s eternitovými šablonami. Jižní štítové průčelí o dvou okenních osách. Okna obdélná v dřevěných rámech, výplně čtyřtabulkové. Jihovýchodní nárožní vazba na úhel přeplátováním, jihozápadní rybinová. V horních nárožích křížení rovných zhlaví trámů. Štít předsazený, s přesahem střechy, trojúhelný obložený svisle kladenými prkny. Západní podélné průčelí o třech osách. Ve střední ose obdélný vstup, a na jeho stranách po jednom obdélném okenním otvoru. Okap předsazený kryje zápraží. Východní podélné průčelí ve střední části zděné omítané. Ve zdivu malý čtvercový okenní otvor černé kuchyně. V severním štítovém průčelí obdélné dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek.