městský dům

Patrový řadový (nyní nárožní) dům, ležící S od náměstí, s hlavním průčelím k JZ. Na podélné uliční křídlo navazuje dvorní trakt, nyní obrácený do volné parcely 2448, ukončený dvorním přístavkem s pavlačí. Dům je kryt dvěma valbovými střechami a pavlačová část navazující pultovou, všechny jsou kryty taškami. Uliční průčelí je v přízemí členěno rustikou, v patře je hladké. Boční SZ průčelí (uvolněné zbouráním sousedního domu v roce 1941) je hladké, členěné pouze patrovou lisenovou a profilovanou korunní římsou, které pokračují z hlavního průčelí. Uliční fasáda je v přízemí otevřena třemi novodobými obdélnými výlohami a v pravé části je umístěn segmentově zaklenutý vjezd, rámovaný lehce vystupujícím rustikovým ostěním. Horní část hl. průčelí je otevřena sedmi obdélnými okny. Boční průčelí je v zadní části otevřeno obdélnou výlohou se vstupem do obchodu a v patře nad ním dvojicí obdélných oken. Dvorní (původně pavlačové) průčelí je novodobě zazděno a otevřeno třemi trojdílnými okny. Předmětem ochrany je dům čp. 56 s dvorním křídlem a vymezený pozemek.