měšťanský dům

Řadový patrový dům leží v Z frontě náměstí a zadní částí se rozšiřuje do dvorního traktu. Obdélné křídlo obrácené do náměstí je kryto sedlovou střechou s polovalbou, navazující dvorní křídlo je kryto mansardovou střechou, obě jsou zakryté plechem. Vstupní V průčelí předstupuje o šíři loubí do náměstí, takže je od S nárožní. Fasáda je prostá, členěná profilovanou kordonovou a výraznou korunní římsou. Průčelí je členěno 4 okeními osami, po straně jednou osou. Obdélná okna jou jednotně rámována šambránami s rondokubistickou ozdobou a všechna jsou spojena parapetní římsou. Přízemí je otevřeno shodnými obdélnými výlohami, v průčelí rámovanými šambránou. Interiéry jsou v přízemí do náměstí klenuté křížovými klenbami, zbytek je klenutý valenými klenbami, nebo je plochostropý. Ve sklepech jsou údajně zachovány gotické portálky s kamenným ostěním. V dvorním traktu pokračuje areál domu řadou nízkých přístaveb krytých pultovými střechami. Předmětem ochrany je dům čp. 165 - stavba a pozemek st.p.69.