městský dům

Řadový jednopatrový dům ustoupený z uliční čáry a opatřený předzahrádkou. Šestiosé uliční průčelí se středním mírně vystupujícím rizalitem v šíři dvou os je v přízemí členěno pásovou rustikou, rizalit navíc po stranách v přízemí i v patře vertikálními liniemi fasetové bosáže. Průčelí je v přízemí prolomeno pravoúhlými okenními otvory posazenými na průběžné profilované parapetní římse a pravoúhlým vstupem. V patře odděleném profilovanou kordonovou římsou je průčelí prolomeno pravoúhlými okenními otvory s lištovými šambránami s ušima posazenými na průběžné profilované parapetní římse, pod níž se nachází pravoúhlé parapetní výplně. Průčelí je završeno vyloženou bohatě profilovanou korunní římsou nesoucí nad rizalitem štít. Štít se dvěma trojúhelníkovými křídly ukončenými hranolovými pilířky nesoucími čučky je prolomen pravoúhlým okenním otvorem s profilovanou šambránou flankovaným pilastry s římsovými hlavicemi. Štít ukončuje vyložená bohatě profilovaná římsa nesoucí segmentový nástavec.