městský dům

Dvoupatrový řadový dům ustoupený z uliční čáry a opatřený předzahrádkou. Dvouosé asymetrické uliční průčelí je v 2. ose akcentováno mírně vystupujícím rizalitem dosahujícím pouze do výše 1. patra. Průčelí je v přízemí opatřeno pásovou rustikou, přízemí od pater odděluje římsové kladí ukončené průběžnou parapetní římsou oken v 1. patře. Rizalit je v přízemí členěn nárožními bosovanými pilastry s římsovými hlavicemi, které jsou součástí průběžné parapetní římsy, podepíranými masivními volutovými konzolami. V patře rizalit svírají pilastry ve spodních dvou třetinách tvaru obrácených pylonů zdobených vpadlinami, ornamentálním dekorem a rouškami, na nichž spočívají busty, za jejichž hlavami pilastry pokračuji iónskými hlavicemi. Hlavice nesou římsové kladí ukončené vyloženou profilovanou římsou se zubořezem, na níž jsou umístěny čučky. Průčelí je v přízemí prolomeno pravoúhlým výkladcem se vstupem ve výrazně vyšší segmentově zaklenuté vpadlině, z rizalitu v přízemí vystupuje portikus s pravoúhlým vstupem flankovaným nárožními pilastry s římsovými hlavicemi nesoucími římsové kladí ukončené vyloženou římsou krytou nízkou stříškou. Patky pilastrů jsou zdobeny vpadlinami a výrazně plastickou bosáží. Průčelí v 1. patře je prolomeno pravoúhlým a na rizalitu segmentově zkalenutým okenním otvorem s bohatě profilovanými šambránami, pod okenními otvory probíhá průběžná profilovaná parapetní římsa, která se pod okny zalamuje do prostoru a je nesena páry volutových konzol. Na parapetní římse jsou umístěny ornamentálně zdobené kovové ohrádky na květináče. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami a vyloženými profilovanými návojovými římsami. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou, pod níž je veden pás zubořezu.