nájemní dům

Řadový třípatrový dům se šestiosým uličním průčelím. Průčelí v přízemí členěné pásovou bosáží je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s vpadlými parapetními výplněmi z toho první dvě osy jsou zaslepené a v 3. ose pravoúhlým vstupem. Průčelí v patrech nad profilovanou kordonovou římsou lemovanou pásem zubořezu je prolomeno pravoúhlými okenními otvory. Okna v 1. patře jsou opatřena edikulovými rámy tvořenými pilastry s korintskými hlavicemi nesoucími římsová kladí završená vyloženou profilovanou římsou doprovázenou pásem zubořezu, vysoké hranolové sokly pilastrů svírají pod průběžnou parapetní římsou, která se zalamuje a sokly obíhá, vpadlé balustrové parapetní výplně. Okenní otvory 2. patra jsou opatřeny ústupkovými šambránami doplněnými lištami, z nichž vyrůstají volutové konzoly nesoucí trojúhelníkové frontony, pod frontony je veden pás zubořezu, v suprafenestrách se nachází štukové ovocné festony. Pod parapetními římsami se nachází pravoúhlé parapetní výplně. Pravoúhlé okenní otvory 3. patra jsou rámovány ústupkovými šambránami s vysokými klenáky protínajícími nástavce završené rovnými úseky vyložené profilované návojové římsy, pod okny je vedena průběžná parapetní římsa nesená volutovými konzolkami. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou nesenou sledem reliéfně zdobených volutových konzol vymezujících pod římsou pole s bohatým ornamentálním dekorem a pásem zubořezu.