městský dům

Dvoupatrový řadový dům částečně ustoupený z uliční čáry a opatřený předzahrádkou s dvouosým uličním průčelím členěným asymetrickým, v šíři 1 osy vystupujícím dominantním rizalitem v 2. ose. Průčelí je v přízemí opatřeno pásovou rustikou, v patrech nárožní bosáží. Přízemí od pater na rizalitu odděluje římsové kladí ukončené průběžnou parapetní římsou oken v 1. patře. Průčelí v přízemí je na čelní straně rizalitu prolomeno menším obdélným okenním otvorem s ústupkovou šambránou s ušima a s kartuší s maskaronem ve vrcholu doplněnou vegetabilním dekorem, pod oknem se nachází volutová čabrakovitá parapetní výplň Z bočního průčelí rizalitu vystupuje portikus prolomený pravoúhlým vstupem flankovaným nárožními pilastry nesoucími římsové kladí. Ustupující část průčelí je v přízemí prolomena segmentově zaklenutým sdruženým okenním otvorem opatřeným společnou segmentově zaklenutou profilovanou šambránou s ušima. V patře rizalit svírají pilastry ve spodních dvou třetinách tvaru obrácených pylonů zdobených vpadlinami, ornamentálním dekorem a rouškami, na nichž spočívají busty, za jejichž hlavami pilastry pokračuji iónskými hlavicemi. Hlavice nesou římsové kladí ukončené vyloženou profilovanou římsou se zubořezem, na níž jsou umístěny čučky. Průčelí v 1. patře je na rizalitu prolomeno segmentově zaklenutým okenním otvorem, na bočním průčelí rizalitu pravoúhlým okenním otvorem profilovanou šambránou a profilovanou návojovou římsou, na níž je položena kartuš, z návojové římsy za kartuší vyrůstá volutový klenák. Ustupujícím průčelí je v 1. patře prolomeno pravoúhlým okenním otvorem s profilovanou šambránou a profilovanou návojovou římsou, na níž je položena kartuš, z návojové římsy za kartuší vyrůstá volutový klenák. Pod okenními otvory probíhá průběžná profilovaná parapetní římsa, která se pod okny zalamuje do prostoru a je nesena páry volutových konzol. Průčelí v 2. patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami (na čelní straně rizalitu šambrána postrádá profilaci) a vyloženými profilovanými návojovými římsami, nad návojovou římsou okna na čelní straně rizalitu se nachází segmentově vypjatý nástavec zdobený kruhovými tečíky, nad návojovými římsami na bočním průčelí rizalitu a ustupujícím průčelí vyrůstají volutové klenáky doplněné po stranách volutovými ornamenty. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou, pod níž je veden pás zubořezu. Korunní římsa je na rizalitu roztržena, nad římsou plynule vyrůstá dvoustupňový štít s bočními volutovými křídly členěný římsami. horní zúžená část štítu rovněž s volutovými křídly završená trojúhelníkovým frontonem je prolomena půlkruhově zaklenutým okenním otvorem.