kaple Panny Marie

Na návsi samostatně stojící poměrně vysoká kaple, na obdélném půdorysu, s trojbokým závěrem, vyzděná z lomového omítaného kamene. Ze severozápadu přistavena sakristie na obdélném půdorysu, s pultovou jednostranně valbovou střechou, pokrytou eternitovými šablonami. Střecha kaple sedlová, nad závěrem valbová, pokrytá eternitovými šablonami. U severovýchodního nároží kaple stojí vzrostlá památná lípa. Čelní štítové průčelí s mírně předstupující podezdívkou, s nárožními hladkými lisénami a ve střední ose se vstupem. Vstup s mohutným kamenným ostěním, ukončený stlačeným obloukem. V nábězích oblouku římsovitě profilované patky. Trojúhelný štít oddělen hladkou ven skosenou korunní římsou. Štít zděný hladký se dvěma větracími otvory ukončenými oblouky. V hřebeni sedlové střechy u štítu šestiboká dřevěná oplechovaná zvonička. Zvonička ze stran otevřena otvory krytými dřevěnými žaluziemi. Zvonička ukončena cibulkou s makovicí a s dvouramenným křížem. Podélné průčelí k jihovýchodu hladké nečleněné, se dvěma okenními osami. Okno v ose k štítovému nároží ukončené obloukem, novodobé členěné do šesti tabulek. Okenní otvor v ose k závěru vyšší než okno ve druhé ose a s níže posazeným parapetem, ukončen stlačeným obloukem, výplň novodobá vespodu členěná do čtyř tabulek a ve vrchní části do šesti tabulek. Závěr kaple trojboký nečleněný. Podélné průčelí k severozápadu u závěru s přístavbou sakristie. V podélném průčelí sakristie dvě obdélná novodobá čtyřtabulková okna, chráněná mříží. Střecha k závěru ukončena valbou. V těsné blízkosti přístavby ke štítovému průčelí okenní otvor ukončený obloukem, s novodobou šestitabulkovou výplní.