nájemní dům

Popis elementárně odpovídá údajům na původním evidenčním listu zpracovaném K. Kučou v prosinci 1987, je ovšem nutné doplnit: řadový třípatrový dům se šestiosým průčelím a asymetrickým rizalitem v poslední ose. Průčelí v přízemí je plasticky bosováno, v patrech nad vyloženou kordonovou římsou je bosováno v omítce. Průčelí je v přízemí prolomeno pravoúhlými okenními otvory a na rizalitu pravoúhlým vjezdem. V 1. patře je průčelí prolomeno pravoúhlými okenními otvory opatřenými profilovanými šambránami s ušima a s vyloženými profilovanými návojovými římsami na volutových konzolách, na rizalitu nahrazuje římsu trojúhelníkový fronton. Pravoúhlé okenní otvory 2. patra rámují lištové šambrány. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou nesenou sledem reliéfně zdobených volutových konzol. Nad korunní římsou je vztyčena novodobá nástavba 3. patra. Předmět památkové ochrany tvoří: průčelí domu č.p. 217 na pozemku parc.č. 32.