nájemní dům

Řadový jednopatrový dům s půdním polopatrem se symetrickým sedmiosým průčelím sevřeným rizality v krajních osách. Střední část průčelí je členěna kordonovou římsou oddělující přízemí od patra doprovázenou pásem vejcovce a meandru. Rizality jsou členěny nárožními pilastry spínajícími obě podlaží - pilastry s kanelovanými dříky, korintskými hlavicemi a oblounovými patkami na vysokých soklech s hrotitou bosáží. Průčelí v přízemí nad předstupujícím soklem je prolomeno pravoúhlými okenními otvory a uprostřed půlkruhově zaklenutým portálem vstupu. Vstup s profilovanou archivoltou na římsových hlavicích pilastrů ostění je flankován dvojicí pilastrů s římsovými hlavicemi nesoucími vyloženou profilovanou nadpražní římsu dekorovanou pásem vejcovce. Na nadpražní římse je umístěna dvojice dekorativních váz. Archivolta je protnuta volutovým klenákem s maskaronem, ve cviklem jsou umístěny kruhové medailony s maskarony. Okenní otvory v přízemí jsou opatřeny profilovanými šambránami s klenáky s fasetovou bosáží doplněné ve vrcholu palmetami a po stranách volutami, pod okny je vedena průběžná parapetní římsa, pod níž probíhá pás vejcovce. Výše nad okny vystupují z průčelí pravoúhlé rámy s kartušemi a rozvilinami. Průčelí v patře je prolomeno pravoúhlými okenními otvory identickými jako v přízemí ( ve středních dvou osách okna nemají klenáky), pod okny je vedena průběžná vyložená parapetní římsa, kterou doprovází pás pravoúhlého meandru. Ve střední ose na portálem se v 1. patře nachází edikula s půlkruhově zaklenutou nikou rámovanou profilovanou šambránou s volutovým klenákem ve vrcholu. Nad záklenkem niky jsou umístěny reliéfní rozety. V nice je umístěna plastika Madony s Ježíškem. Edikula je ukončena profilovanou římsou s pásem vejcovce nesoucí reliéfní palmetu. Průčelí v půdním polopatře nad profilovanou římsou je prolomeno drobnými okenními otvory tvaru horizontálně orientovaného obdélníka, v meziokenních polích se nachází pravoúhlé vpadliny. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou korunní římsou spočívající na sledu reliéfně zdobených volutových konzol.