nájemní dům

Řadový jednopatrový dům se symetrickým sedmiosým průčelím. Průčelí je členěno římsovým kladím ukončeným profilovanou kordonovou římsou oddělujícím přízemí od patra, přízemí je bosováno, průčelí v patře je členěno pilastrovým řádem. Pilastry s kanelovanými dříky na vysokých, římsami členěných soklech ukončené římsovými hlavicemi nesou druhé římsové kladí završené vyloženou profilovanou korunní římsou, pod níž je veden pás zubořezu. Průčelí v přízemí je prolomeno pravoúhlými okenními otvory v obdélných vpadlinách dosahujících až k patě průčelí, pod parapetními římsami se nachází vpadlé pravoúhlé parapetní výplně. Uprostřed je prolomen pravoúhlý vstup. Průčelí v patře je prolomeno v polích vymezených pilastry pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami s ušima. Na vrcholu šabrán je umístěn nástavec tvořený párem volut, mezi než je vložen palmetový list doplněný dalšími vegetabilními ornamenty. Pod profilovanými parapetními římsami se nachází vystupující pravoúhlé parapetní výplně. Korunní římsa nese novodobou mansardovou střechu prolomenou okenními otvory.