nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům se symetrickým sedmiosým průčelím. Průčelí je horizontálně členěno profilovanou kordonovou římsou oddělující přízemí od patra, vertikálně je průčelí členěno bosovanými lizénami v přízemí a v patře pilastrovým řádem. Pilastry s kanelovanými dříky na vysokých, římsami členěných soklech bohatě reliéfně zdobených s motivem arabesky jsou ukončené římsovými hlavicemi, které nesou římsové kladí završené vyloženou profilovanou korunní římsou, pod níž je veden pás zubořezu. Průčelí v přízemí nad předstupujícím soklem je v polích vymezených lizénami prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými parapetními římsami. Uprostřed je prolomen pravoúhlý vstup. Průčelí v 1. patře je v polích vymezených pilastry prolomeno pravoúhlými okenními otvory s profilovanými šambránami s ušima. Na vrcholu šabrán je umístěn nástavec tvořený párem volut, mezi než je vložen palmetový list doplněný dalšími vegetabilními ornamenty. Pod okny je vedena průběžná profilovaná parapetní římsa, která se na pilastrech zalamuje a obíhá je. Korunní římsa nese novodobé 2. patro s hladkým průčelím ukončené druhou, silně vyloženou korunní římsou.