kaple sv. Vojtěcha

Obdélná kaple s trojbokým závěrem je krytá sedlovou nad závěrem valbovou střechou. Průčelí orientované k západu je prolomeno velkým valeným vstupem. Boční stěny a závěr bez otvorů. Zděná stavba postavená na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, orientovaná k východu. Vstupní západní průčelí je v ose prolomeno velkým valeným vstupem s mělkými kolmými špaletami, bez ostění, v síle zdiva osazené novodobé dvoukřídlé dveře. Plochu stěny mezi vstupem a nárožím člení široké hladké pilastry zakončené kladím a lichoběžníkovou hlavicí v úrovni korunní římsy. Stěnu ukončuje kladí a profilovaná korunní římsa, na oboje navazuje zmíněná profilace vrcholu pilastrů. Zpoza římsy vyrůstá převýšený lichoběžníkový štít s konkávními boky a připojenými nízkými volutovými křídly. Plochu štítu vyplňuje plochá obdélná vpadlina bez výzdoby. Štít ukončuje profilovaná římsa nesoucí nízkou trojúhelníkovou nástavbu, rámovanou profilovanou obvodovou římsou. Boční stěny hladké ukončené kladím a profilovanou podstřešní římsou viz průčelí. Stěny bez otvorů a dalšího členění. Shodné ukončení zachovávají i stěny trojbokého závěru částečně zapuštěného do tarasu. Sedlová, nad závěrem valbová střecha krytá dvojitě kladenými taškami.