kaple Smrti Panny Marie

Západní průčelí kaple s trojúhelným štítem. Rámována obvodovým štukovým nasazeným rámem, obdobný lizenový rán rámuje i přízemí. V ose ostře lomený gotický portál, s prahem spočívajícím pod zvýšeným terénem. Nad portálem oválný okulus se zbytky obíhajícího šedého rámu. Severní průčelí kaple obsahuje dvě raně barokní polokruhově zaklenutá okna se stuhovými žulovými šambránami s klenáky. Pocházejí z přestavby z roku 1664, jsou dílem J. Planskera z Českého Krumlova. Pravému oknu přiléhá těsně na spodní straně, zřejmě druhotně osazený gotický sedlový portálek s profilací výžlabky a oblounky patrně z 15. století. Východní průčelí kaple a lomeným gotickým oknem, na štítu s hrázděnou vížkou s hodinami s letopočtem 1886. Pod hodinami zbytky hodin slunečních, se zbytky ciferníku v podobě rytých linek.