hřbitovní kaple sv. Teresie z Lisieux

Hmotově je positivním kontrastem k převyšujícímu chrámu, konkrétně k přilehlé věži. Stavba je zhruba čtvercového půdorysu, nárožní hrany zkosené. Pravoúhlý portál je přístupný po třech poloeliptických kamenných stupních od východu. Dveře jsou dvoukřídlé dřevěnné, v kamenném venýři, zřejmě původní. Nad portálem je vystouplá část vyrůstající z nadpraží, v ní je okno ve tvaru krátké casule. Nad okénkem je výrazná římsa tvaru segmentu oblouku, která ukončuje vystouplou část fasády nad vstupem. Po stranách od vstupu jsou v ploše mělké na výšku obdélné niky. Vnitřní plocha lemována barevným pásem. Nad nikou štukový lichoběžníkový klenák s profilovaným oválem v ploše. Klenák vrůstá horní hranou do podstřešní bohatě profilované římsy. Niky s klenáky jsou v užších variantách rovněž na zkosených nárožích. Jižní a severní stěna v ose s casulovým oknem s mříží, po obvodu šambrána. Po stranách opět mělké niky. Na západní straně se opakuje stejné schema, avšak okno je slepé. Střecha je mansardová, krytá prejzy. Nad vstupem je bohatě zdobený zděný vikýř barokního tvarosloví s oválným oknem s profilovanou šambranou. Po stranách štítu vikýře zdobení čabrakami. Vikýř je kryt sedlovou stříškou s prejzy. V podstřeší vikýře masivní profilovaná římsa. Střecha vrcholí drátěným dvoukřížem.