ohradní zeď s bránami

Po obvodu chrámu býval hřbitov vymezený dodnes stojící kamennou ohradní gotickou zdí se třemi gotickými portály z doby výstavby pozdně gotického chrámu. Toto neobvykle velké množství vstupů nepochybně souvisí s poutní funkcí chrámu. Portály jsou umístěny na SV na JV a JZ. Zeď je nad portály odskočena do větší výšky. SV portál je pravoúhlý sedlový s výraznou profilací. Sedla v podobě hlav, nad nimi rožmberské růže. Vnitřní strana se segmentovým záklenkem. Nad portálem pravoúhlý mělký výklenek. Jižně od portálu mělká nika se segmentovým cihelným zaklenutím. JV portál jednoduchý sedlový, segmentově zaklenut z vnitřní strany. Podobně jako výše, i zde je výklenek nad portálem a nika jižně od portálu. JZ portál opět sedlový s výraznou profilací venýřů a segmentovým zaklenutím z vitřní strany. Sedla jsou zhotovena do podoby hlav. Nad západnějším sedlem písmeno M. Nad sedly na lícech zbytky zřejmě rožmberského erbu. Nad portálem pravoúhlý výklenek s dodatečně instalovanou malbou na desce. Dále navazuje již nechráněná část nového hřbitova. Po straně opět (poněkud menší a hlubší) nika se segmentem. Ve zdi rovněž občasné drobné otvory. Východně od JZ portálu, z vnitřní strany, dřevěné čtvercové okénko. Koruna kryta keramickou prejzovou krytinou s hřebenáči, omítky silně degradované.