centrální hřbitovní kříž

Za kostelem, na severozápadní straně, se rozkládá hřbitov. Přední část náleží farnosti, zadní část městu. Bezprostředně za bránou stojí v centrální uličce kříž na památku cholery z roku 1889 (pozemek p. č. 107/1), na místě staršího železného s kamenným dříkem z roku 1841, dochovaným v jádře. Na podstavci je signatura „M. Reitnar v Rosicích“. Podstavec s patkou, dříkem, římsou a hlavicí je kamenný. Krucifix s korpusem Ukřižovaného je litinový, zdobený reliéfním nápisem INRI a cedulkou orámovanou věncem. Základna, zapuštěná do země, je dlouhá 130 cm, široká 134 cm. Podstavec je dlouhý a široký 73 cm, vysoký 54 cm. Patka je dlouhá 61 cm, široká 58 cm, vysoká 37 cm. Dřík je dlouhý 50 cm, široký 47 cm, vysoký 84 cm. Římsa je dlouhá 68 cm, široká 66 cm. Hlavice je dlouhá 40 cm, široká 39 cm. Římsa s hlavicí je po kříž vysoká 42 cm. Kovový kříž je vysoký 170 cm. Celková výška tedy činí 387 cm. Na podstavci je uveden letopočet „1889.“. Na dříku je z východní strany vytesán nápis „L. P. 1831. | NA SLAW. SW. MARTINA DOPUSTJLI NA NÁS BŮCH TU NEMOC CHOLERU, KTERÁŽTO Z WÝCHODNÝCH KRAGIN K ZÁPADNÝM SE ROZMÁHAGJCE PŘESCELAU EWROPU NEKOLIK LET STRAŠNĚ ZUŘILA A ZE ZDEGŠYCH OBYWATELŮ K 50 SEM PŘIWEDLA; TOHOTO ČASU TENTO HŘBITOW ZALOŽEN GEST 00“. Ze západní strany dříku je vytesán strom, pod ním pak na patce nápis „TENTO HŘBITOV BYL ROZŠÍŘEN L. P. 1927. | OPRAVENO 1973.“. Na jižní straně dříku je vytesán nápis „OBEC ZBEGŠOW ZALOŽILA TENTO NÁPYS SWYM POTOMKUM NA PAMÁTKU ROKU 1841.“. Na litinové cedulce pod Ukřižovaným je nápis „Jsem vzkříšení i život, kdo věří ve mne, byl pak také umřel, živ bude. | Jan 14,5.“.