boží muka

Boží muka byla původně osazena při silnici k Janovu na rozcestí k Hraničné, mezi domem č. 66 a 62. V roce 1999 byla přesunuta o cca 100 metrů dále, před kapli v Loučné. Na obdélném podstavci stojí konvexkonkávně vyžlabený nástavec, zakončený obdélnou římsou, na němž je postaven sloupek samotných božích muk (čtvercový podstavec, z něhož je vytvarován kulatý dřík sloupku, ve střední části mírně rozšířený). V horní části je usazen hranolový nástavec (kaplička), jejíž všechny čtyři strany jsou ozdobeny tesanými reliéfy. V mělkých, lineárně rámovaných nikách (kolem nichž je vegetabilní dekor) jsou umístěny reliéfy Sv. Rodiny, Nejsvětější Trojice, Dobrého pastýře a nečitelný nápis. Kaplička je ukončena komolým, nahoře zaobleným jehlancem. Původně byl na této horní části umístěn litý křížek s korpusem Ježíše Krista.