stodola

Jedná se o budovu půdorysu T, jižní křídlo je nechráněné (novodobá přístavba stodoly), východní křídlo již není ve chráněném areálu, jelikož situace katastru byla v době prohlášení jiná. Popis je tedy věnován západnímu křídlu obdélného půdorysu, který uzavírá farní dvůr od severu. Celkově je budova upravena pro nový provoz pivnice, výplně otvorů pocházejí ze druhé poloviny 20. století. Interiéry nebyly zpřístupněny pro dokumentaci. Severní fasáda je prolomena množstvím nehodnotných otvorů, v západní části stojí za povšimnutí do hmoty odskočený průjezd zaklenutý stlačeným obloukem. Vrata jsou novodobá dřevěná dvoukřídlá. Průjezd je na jižní straně pravoúhlý, uvnitř je zastropen dřevěným trámovým stropem s deskovým překrývaným záklopem. Terén průjezdu je upraven kameny. Na jižní části fasády se nachází dvě obdélná okna a dále dvě menší čtvercová okénka, všechna s předsazeným kovovým zamřížováním. Zastřešení je sedlové, kryté šablonami. Severní rovina je prolomena dvojicí pultových vikýřů. V jižní střešní rovině je několik střešních oken.