chlévy

Severní fasáda je prolomena dvěma vratovými otvory v přízemí a drobným hospodářským otvorem s dvířky ve štítu. Vrata jsou dvoukřídlá dřevěná segmentově zaklenutá. Východní fasáda je v jižní části prolomena segmentově zaklenutým vstupem s novodobou dřevěnou výplní v hloubce zdi. Na něj navazuje výrazný šikmý odskok v tloušťce zdi do dvora. Tento odskok obsahuje drobný segmentově zaklenutý otvor a čtvercový otvor s kovovou mříží. Vpravo od tohoto odskočení je dvojice segmentově zaklenutých vstupů s novodobými dřevěnými výplněmi. Dále vpravo je hodnotný pravoúhlý vstup v hladkém kamenném ostění s obdélným nadsvětlík se čtyřmi tabulkami zasklení. Dveře dřevěné dvoukřídlé rámové s dochovaným kováním. Na se verní části východního průčelí jsou pak dále čtvercový otvor s mříží s okenní výplní a obdélné okénko rovněž s mříží a výklopnou výplní. Západní průčelí je členěno množstvím nestejně velikých okenních otvorů s mřížemi, viditelně původně větších. Vzhledem ke konfiguraci terénu je západní průčelí mnohem nižší. Omítky jsou zde narozdíl od ostatních průčelí, která jsou nově omítnutá, značně degradované. Na západní i východní fasádě je podstřešní fabionová římsa. Zastřešení je sedlové, krytina keramická pálená dvojitě kladená bobrovka. Východní střešní rovina je se dvěma pultově krytými vikýři Na západní straně je rovněž dvojice vikýřů, jsou ovšem vyšší s dvířky na přední straně, dřevěné konstrukce a kryté valbově. Na severní straně je zděný komín čtvercového průřezu.