sousoší Loučení Krista s Pannou Marií

Sousoší Loučení Panny Marie s Kristem na horním konci ul. 28. října, stojící na trávníku před budovou domu s pečovatelskou službou, cca 100 m před areálem městské nemocnice. Na kvadratickém soklu o čtvercovém půdorysu, dekorovaném stylizovanými rámečky, z nichž čelní nese dataci 1809 (v. p. 5 cm), postaven hranolový dřík s rokokovou kartuší na čelní straně, v níž reliéf Krista na kříži, obklopeném pozlacenou svatozáří. Dřík završuje masivní předstupující hlavice s dvojicí spojených volut, pod nimiž vystupuje mušlovitý reliéf. Na hlavici nezdobený hladký nástavec se sousoším. Obě postavy ve strnulém postoji, se zřasenými draperiemi, podávající si pravice na rozloučenou. Panna Marie si šátkem v levici utírá slzy. Levá paže Kristova položena na prsou. Pískovec, výška cca 300 cm (z toho postavy asi 150 cm).