socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého se nachází ve středu obce na návsi, západně od kostela sv. Linharta. Na stupni spočívá členitý sokl, který vynáší hranolový dřík zdobený ve spodní části dvojicí volut. Na jižní straně dříku nalezneme reliéf zpovědi královny Žofie. Na dřík navazuje bohatě profi lovaná hlavice s reliéfem mušle pod půlkruhovým vzdutím římsy. Na profi lovaném nástavci stojí socha světce v mírně podživotní velikosti. Svatý Jan Nepomucký je zpodobněn ve vzpřímené poloze s mírně nakročenou pravou nohou. Světec držící v obou rukou krucifi x je oděný v bohatě řaseném kanovnickém rouchu tvořeném mimo jiné klerikou, rochetou, almucí a kvadrátkem na hlavě. Zešikmení spodní hrany základny samotné sochy vyrovnává vůči nástavci podstavce železný klín.