hospodářská budova

Hospodářská budova je situovaná v severní části areálu hospodářského dvora. Je to jednopatrová dvoukřídlá stavba, postavená na půdorysu ve tvaru písmene L. Její S-J křídlo je ze strany dvora 6-osé s pravoúhlými okny lemovanými šambránou s naznačeným klenákem ve vrcholu. Půlkruhově zaklenutý vchod, lemovaný šambránou s klenákem, s dřevěnou dvoukřídlovou dveřní výplní, je umístěn asymetricky ve 4. ose. Západní průčelí je vertikálně rytmizováno 6 okenními osami s pravoúhlými okny lemovanými šambránou. Hladký povrch fasád je v podstřeší završen profilovanou římsou. S-J křídlo hospodářské budovy je kryto mansardovou střechou s keramickou taškou. V-Z křídlo hospodářské budovy je ze strany dvora 7-osé se 4 jednoduchými pravoúhlými dveřními otvory a třemi malými ležatými obdélnými okénky se vsazenou mříží. V-Z křídlo je kryto sedlovou střechou s keramickou taškou.