obytná budova

Obytný objekt obdélného půdorysu je zastřešen sedlovou střechou s pálenou keramickou taškou (bobrovkou). Hlavní průčelí směřující do ulice prolamuje 6 okenních os, mezi druhou a třetí okenní osou se nacházejí vstupní dveře. Štítově orientovanou část domu, která směřuje k příjezdové cestě k objektu, prolamuje trojice dvoukřídlých oken do T, osazených v mírné nice. Stejně tak i první dvě okna z levé strany hlavního průčelí. Zbylá okna ve 3., 4. a 5. ose lícují s fasádou. Okno v 6. okenní ose je posazeno o trochu výše než ostatní a je pouze dvoukřídlé, novodobější, bez horní části členěné do T. Výrazně profilovaná korunní římsa rozděluje štítové průčelí. Ve štítu jsou umístěny 3 větrací kulaté otvory, ohraničené jednoduchou šambránou. Objekt je podsklepen, do sklepa se vcházelo ze síně. Samotný sklep obdélného tvaru byl vystaven z lomového zdiva.