městský dům

Nárožní jednopatrový dům v čele bloku, boční průčelí do ulic Otakarovy a Václavské, střecha valbová (část tašky, část eternit), do průčelí v Šaffově ul. 3 osy, do Otakarovy v přízemí 6 a v 1.p. 7 os. Střízlivé průčelí členěno lisénovými rámy s širokými lisénami po celé výšce vždy mezi 2 okenními osami. Okna se šambránami s mírně vyznačenýma ušima, pravá osa v průčelí, segmentově zakončený portál vrat. Dům na lichoběžníkovém půdoryse: při pravé straně dlouhá chodba s křížovými klenbami, vlevo plochostropá místnost, dále při Otakarově ul. místnost valeně klenutá s trojúhelníkovými lunetami a vytaženými hřebínky, kolmo k ní, mezi chodbou a dvouramenným schodištěm, leží prostor valeně klenutý, bez lunet. Nejširší zadní trakt vyplňují dvě valeně klenuté místnosti se styčnými pětiúhelnými lunetami. Sklepy pod přední částí chodby, pod průčelní částí a při Otakarově ulici, tři valeně klenuté půlválcové prostory. Patro plochostropé. Kvalitní klasicistní vrata. Míry - světlost portálu: šířka: 177 cm, výška 240 cm. (autor popisu: J. Herout)