nájemní dům Karla Andreska

Jedná se o součást souboru dvou nájemních domů postavených stavitelem Josefem Müllerem v duchu mimořádné architektury nedaleké Gessnerovy Okresní nemocenské záložny. Průčelí domu je akcentováno dvěma vertikálami blíže ke středu umístěných polygonálních arkýřů spínajících 1. až 3. patro završených balkony s prolamovanými parapety, které svírají střední schodišťovou část prolomenou velkými pravoúhlými okenními otvory završenou ve 4. patře obloukově zaklenutou lodžií s lichoběžníkovým štítem, jehož tvar sleduje svým zalomením vyložená korunní římsa spočívající na krakorcích. Průčelí je prolomeno v 1. - 3. patře 2 + 3 + 1 + 3 + 1 okenními osami, 4. patro je prolomeno 2 okenními osami + vstupem na balkon + lodžií + druhým vstupem na balkon + opět 2 okenními osami. Průčelí v přízemí je prolomeno výkladci, ve střední ose je umístěn pravoúhlý vstup s ornamentálně zdobenou supraportou. Průčelní fasáda je zdobena keramickými obkladačkami tvořícími geometrizující rastr.