brána

Brána bývalého Brožova statku čp. 44 postavená z pískovcových žlutě omítnutých kvádrů, prolomená dvoukřídlými preknnými vraty, v horní části tvořenými vyřezávanými laťkami s profilovaným zakončením. Ostění vrat tvoří dvojice pískovcových sloupků, dekorovaných vlnovkami, u paty slunečním motivem a zakončených patkami, na nichž se zvedá klenba z pískovcových neomítaných kvádrů, spojených klenákem s historickým označním popisného čísla No 44. Nad prolomením římsa z pískovcových ploten, nesoucí trojúhelníkový štít, zakončený ve vrcholcích třemi sloupky s kuželkami. Patky obou krajních sloupků nesou pozůstatky neidentifikovatelného nápisu: N. [.]8 // [.]3. Datace 1815 na klenáku, potvrzená J. V. Scheybalem i evidenčním listem z r. 1988, nebyla dohledána.