socha putto I.

Socha putta je osazena na hranolovém soklu, který je součástí zábradlí schodiště vedoucí ke kostelu. Nachází se ve spodní části zábradlí, kde je naproti postava druhého putta. Jednoduše řešený sokl se skládá z patky, dříku a je zakončen profilovanou hlavicí. Na bocích dříku jsou obdélná zrcadla s okosenými rohy. Postava děťátka stojí na drobném hranolovém plintu. V pravé ruce drží kartuši s nápisem: „In CoLVMIs soLXVVs eXIqVa Vota repenDo“ a levou ruku má položenou na hrudi. Kartuš má volutovitě se stáčející okraje a spodní hrana se opírá o plintus. Postava děťátka mi hlavu nakloněnou k pravému rameni a hledí vzhůru k nebesům. Baculatý obličej lemují kratší zvlněné vlasy. Přes pravé rameno má putto přehozený plášť, splývající přes záda a dopadající na plintus.