socha putto II.

Socha putta je osazena na hranolovém soklu, který je součástí zábradlí schodiště vedoucí ke kostelu. Nachází se ve spodní části zábradlí, kde je naproti je postava druhého putta. Jednoduše řešený sokl se skládá z patky, dříku a je zakončen profilovanou hlavicí. Na bocích dříku jsou obdélná zrcadla s okosenými rohy. Postava děťátka stojí na drobném hranolovém plintu. V levé ruce drží nápisovou kartuši a pravou rukou si přidržuje plášť obtáčející se kolem beder. Kartuše má volutovitě stáčející se okraje a spodní hrana se opírá o plintus. Postava děťátka mi hlavu nakloněnou k levému rameni a hledí vzhůru k nebesům. Baculatý obličej lemují kratší zvlněné vlasy. Přes pravé rameno má putto přehozený plášť, obtáčející se kolem slabin, splývající přes záda a dopadající na plintus.