pivovar s přístavbou z 19. století

Dvoukřídlý trakt pivovaru byl založen západně od opatova a hostinského domu při ohradní zdi původní klauzury, patrně v místě domu fundátorů, a to ještě ve středověku – alespoň jak napovídají fragmenty omítek na jeho fasádě, které jsou výtvarně spojeny ještě s gotickým obdobím. Renesanční sgrafita, jež se na fasádě uplatňují spolu s barokními okrovými lisenovými rámy, svědčí o stavebních úpravách v 16. století. Na počátku 17. století bylo patro severního křídla pivovaru upraveno na hostinské pokoje. V roce 1670 byla sklenuta sladovna a znovu adaptována roku 1674, roku 1672 opravena spilka, kdy se její podlaha snižovala a dláždila „velkými kameny“. Další opravy pivovaru byly vynucené jeho požárem v roce 1736, od nějž chytlo i opatství. Pivovarský provoz zde zanikl spolu se zrušením kláštera. Poté byly v jeho patře umístěny byty a od roku 1956 také mateřská škola.