městský dům

Řadový jednopatrový dům se sedlovou střechou o 3 osách, plechové šablony. Fasáda novobarokní (v kládí neseném po stranách toskán. pilastry, přes vlys a architráv konsoly). Kolem oken šambrány, štukové supraporty se zvlněnou nadokenní římsou. Parapetní výplně spočívající na patrové římse. V ose dispozice střední hloubková zeď. Pravá část slouží komunikaci, vpředu průjezd klenut třemi poli křížové hřebínkové klenby a krátkým úsekem valené půlválcové klenby s hřebínkovými lunetami. V polovině hloubky parcely vloženo přímé schodiště, zbytek šířky vedle něho tvoří chodbička s valenou klenbou. Za schodištěm komora se 2 křížovými hřebínkovými klenbami. Levá část přízemí vpředu klenuta 3 poli křížové hřebínkové klenby, zbytek až dozadu s valenou klenbou s lunetami. Sklepy gotické pod levou částí. Vpředu větší, vzadu menší prostora s valenou klenbou, navzájem spojené chodbičkou. Síň v 1. posch. má kříž. klenbu (odstraněna při razantní přestavbě patra), jinak ploché stropy. (autor popisu: J. Herout)