městský dům

Nárožní jednopatrový dům o pěti osách s fasádou. Na střeše plechové šablony. Průjezd středem dispozice, přízemí má plochou valenou klenbu s obkročně řazenými pětiúhelnými lunetami. Chodbička do dvora značně zúžena o dvou plackách na pasech. Na levé straně velká plochostropá místnost, za ní dvě souběžné o poloviční šířce, severní plochostropá, jižní - při chodbičce klenutá valeně s 1 párem lunet. Na ně navazuje dlouhé dvorní křídlo, nejdříve s příčně položenou prostorou valeně klenutou a dále s velkou místností o čtyřech plackách na pasech. Vpravo od průjezdu položena užší plochostropá místnost, za ní schodiště a dále šířkově disponovaná, svírající úzkou chodbičku na dvůr, následují dvě malé místnosti vedle sebe a za nimi dvojnásobně velká místnost s trámovým stropem. Patro plochostropé. Sklepy malé, pod středním traktem pravé části domu. (autor popisu: J. Herout)