kino

Samostatně stojící přízemní budova členitého půdorysu blížící se obdélnému tvaru. Budova je zděná, se soklem z režného zdiva, nově omítnutá ve dvou odstínech žlutě okrové barvy. Hlavní pravoúhlý vstup, ke kterému vedou schody o pěti stupních, je uprostřed východního průčelí. Vstup je lemován režným zdivem. Dveře jsou zasazeny uvnitř pravoúhlého výklenku. Vstupní dveře jsou původní dvoukřídlé, každé křídlo složené ze dvou částí. Na severní straně hlavního průčelí je prolomeno obdélné okno, které svou výškou vymezuje vzdálenost dvou plasticky vystupujících průběžných pásů, které vedou přes celé hlavní průčelí. Průběžné pásy jsou přerušené pouze úsekem na jižní straně hl. fasády ohraničeným pásy režného zdiva (motiv shodný s ohraničením vstupu do objektu), uprostřed s plastikou. Plastika ztvárňuje ženskou polopostavu držící v pravé ruce květiny, svázané dlouhou stuhou, kterou žena přidržuje v levé ruce. Pod plastikou vystupuje štukový pás, výše než spodní pás celé fasády. Symetrie je zvýrazněna po stranách úseků z režného zdiva kruhovými okenními otvory a obloučkovým štukovým dekorem. Výrazná hlavní římsa se směrem vzhůru rozšiřuje. Originálně řešená je střešní členitá nástavba, na severní straně s úsekem valbové plechové střechy a v jižní polovině jednolitou vodorovnou střešní nástavbou s klasicizujícím členěním bez okenních otvorů. V úrovni nad hlavním vstupem východního průčelí vyniká trojúhelný štít, s půlkruhově završeným okénkem a podokenní římsou. Na jihovýchodní a jižní straně nástavba přechází v plné zdivo zvýšeného přízemí (kinosál). Předmětem ochrany je budova kina čp. 481 a pozemek parc. č. st. 818.