nájemní dům

Řadový 3. podlažní sedmi osý nájemný dům. V parteru pásová rustikální bosáž a na osu prolomený pravoúhlý vstup s plnými dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s proskleným nadsvětlíkem. Dveře zasazeny do hluboké špalety, lemované zdvojenými pilastry s vysokou patkou a korintskou hlavicí. Pilastry nesou průběžnou profilovanou římsu, na níž dosedá hladké hladí, ukončené vyloženou profilovanou římsou se zubořezem. V 1. N.P. sled sedmi os pravoúhlých oken zdobených profilovanou šambránou s ušima. V parapetu plastický obdélník s rozšířenou patkou a ukončený profilovanou parapetní římsou. V suprafenestře orámovaný obdélník, v němž jsou plasticky provedeny dva květinové festony, sbíhající se do středu ke lví hlavě. Suprafenestry završeny profilovanými římsami, zdobenými zubořezem. Pravoúhlá okna 2. N.P. lemovaná profilovanou šambránou s ušima jsou v parapetu zdobena profilovanou římsou, z níž jsou spuštěny kanelované konzoly ozdobené jednou diamantovou bosou. Mezi konzolami se rozvíjí dvě protilehlé uprostřed spojené voluty s vegetabilní dekorací. V suprafenstře linkou vymezený obdélník s ke středu obrácenými labutěmi a akantovým ornamentem. Suprafenestra završena profilovanou římsou se zubořezem a trojúhelníkovým frontonem. Kordónová římsa odděluje 3. N.P. s pravoúhlými okny lemovanými profilovanou šambránou s ušima. Fasáda ukončena profilovanou římsou, na níž je napojena na listovím zdobených konzolách vyložená podstřešní profilovaná římsa. Dvorní fasáda hladká s vystupujícím rizalitem schodišťové haly a balkóny řazenými ve svislém pásu. Střecha sedlová, střešní krytina pálená taška.