klášterní budova

Objekt čp. 125 je jednopatrové obdélné stavení, orientované souběžně s komunikací od Budějovické brány. Při jeho jižní fasádě na východní straně přiložena zděná chodba na arkádách vynesených hranolovými pilíři. Na východní straně je chodba spojena s oratoří nad kaplí sv. Barbory, která je přiložena k jižní stěně lodi kostela. Autorem projektu, jenž byl realizován v létech 1724 - 1725, je s velkou pravděpodobností Anton Erhardt Martinelli, pocházející z Vídně. Jde o poměrně rozsáhlý objekt na půdorysu protaženého obdélníku, probíhající podél Husovy ulice. Z východního průčelí vybíhá tzv. Dlouhá patrová chodba na arkádách, ústící na kruchtu kostela. Severní fasáda se obrací do uzavřeného dvora. Střecha je sedlová. Fasáda obrácená směrem do ulice Husovy je patrová a obsahuje v obou podlažích celkem 9 okenních os. Okna jsou umístěna pod sebou. Fasádu člení barevně odlišený sokl s jednou odstupněnou soklovou římsou a prostým pravoúhlým vstupem v krajní západní ose. Oba konce průčelí rámuje pilastr s rustikou v přízemí a přetažením přes korunní římsu. Okna zvýšeného přízemí jsou obdélná osazená za líc fasády, všechna mají shodnou šambránu s uchy a kapkami v horních rozích. Patro odděluje jednoduchá štuková římsa. Přízemí severní fasády je prolomeno dvěma pravoúhlými vstupy, nad kterými jsou čtvercová okna sloužící k přisvětlení zádveří interiéru. V úrovni zvýšeného přízemí je na fasádě ještě pět okének různých velikostí a umístění. V soklu jsou dále ještě tři drobná okénka sloužící k přisvětlení a odvětrání sklepení. Patro obsahuje celkem 11 oken a jedno slepé projevující se pouze šambránou. Všechny šambrány jsou shodné jako u severní fasády. Východní fasáda je tvořena jednou spojitou zdí skládající se ze samotného průčelí budovy a zdi uzavírající dvůr. V přízemí je obdélné okno bez šambrán, v patře je okno opatřené šambránou shodnou jako na jižní fasádě. Jižně od tohoto okna je ve štuku vytažený vnější okraj šambrány včetně kapek pod uchy. V přízemí zdi je prolomen obdélný vchod. V patře jsou dvě půlkruhové arkády, jejichž paty sedí na patrové římse.