sýpka

Bývalý hospodářský objekt - sýpka (upravená na myslivnu) se nachází mimo zástavbu obce Lážovice (JV směrem), po levé straně silnice ve směru Osov - Nové Dvory. Velká dvoupatrová stavba obdélného půdorysu s valbovou střechou krytou dvojitě kladenými bobrovkami, orientovaná podélnou osou ve směru V-Z, je vyzděna převážně z lomového kamene. Bývalé hlavní průčelí se vstupem pravoúhlým portálkem s kamenným ostěním se obrací směrem k silnici (k V). Nad oknem prvního patra je osazen kamenný erb v kruhovém, profilovaném poli. Jednoduché jednoosé průčelní fasády (v a Z) jsou členěny pouze soklem a po stranách rámovány širokými lizénami, které vynášejí bohatě profilovanou korunní římsu. Boční fasády (S a J) jsou oproti průčelním fasádám pročleněny slepými arkádami s oblouky dosahujícími téměř až do výše korunní římsy. Do bočních fasád jsou dodatečně prolomena velká okna a vstup, pocházející z doby úpravy na obytné prostory - myslivnu.