kostel sv. Jana Křtitele

Orientovaný. Půdorys: obdélná loď s mělkými kaplemi. Mezi opěrnými pilíři slabě vystupující křížová loď, čtvercové presbyterium se sakristií. V průčelí dvě věže, mírně vystupující z boků lodi. Průčelí dvoupatrové a trojosé. Jeho postranní osy zaujímá západní strana věže. Vertikální členění tvoří pilastry s toskánskými hlavicemi, které přerušovány římsami, probíhají všemi patry. Nároží zakulacena. Uprostřed hlavní portál obdélný, se sedlovým nadpražím. Po stranách nakoso postavené pilastry s akantovou ornamentikou, nesou štít, který je tvořen nápisovou deskou s volutovými motivy, po stranách, v nichž jsou zaklenuty válečné trofeje. Štít vrcholí znakem pánů z Hohenembru, rámovaným volutami a akanty. Postranní vchody jsou pravoúhlé s motivy píšťal. Jejich štíty tvoří ploché štukové do trojúhelníku řezané voluty, mezi nimiž je zavěšen šátek s ovocem. Nad hlavním portálem polokruhové zaklenuté okno. Střední osa vrcholí čtvercovým štítem s hodinami. Okna věží zaklenuta polokruhem a lemována plochou šambránou. Věže zas řešeny cibulovitými báněmi, krytými plechem. Střecha kostela kryta eternitem. V presbyteriu i v lodi člení stěny dvojice toskánských pilastrů. Celý prostor zaklenut valenou klenbou s lunetami. Nad klenbou příčné lodi oratoře sklenuté valeně s lunetami. Loď rozšířena z každé strany třemi kaplemi, nad nimiž probíhá tribuna. Kaple i tribuny zaklenuty valeně s lunetami. Kruchta mezi věžemi kostela, střední část obloukovitě vypnutá na loď. Kostel osvětlen v přízemí polokruhem zaklenutými okny, okna v patře ukončena segmentem.