nájemní dům

Tří- až čtyřpodlažní dům se zvýšeným přízemím a sedlovou střechou, vlevo s předstupujícím bočním křídlem s vysokým štítem obráceným do ulice. Základní, ustupující část fasády je třípodlažní, nad zvýšeným suterénem s obchodní vybaveností fasáda se čtyřmi okenními osami. Okna čtyřdílná, v 1. a 2. podlaží obdélná, ve 3. podlaží s polygonálním záklenkem. V prvním podlaží ve čtvrté ose zprava vysoký portál vstupu se segmentovým nadsvětlíkem lemovaným secesním štukovým ornamentem. V druhém podlaží v druhé ose arkýř na segmentově spojených oblých krakorcích, s jedním oknem doprovázeným po stranách dórskými sloupy se složitou hlavicí završenou koulí v mělké konše. Arkýř završený stříškou tvaru obráceného lodního kýlu se špicemi, nad oknem prolomenou trojúhelným štítem s palmetou. Mezi prvním a druhým podlažím římsa, procházející i přes arkýř. Nad třetím podlažím nad první a druhou okenní osou korunní římsa, přecházející v rovnou atiku, za ní ve střeše věžička s oválným okénkem a zvonovitou stříškou přecházející plynule ve špici. Nad třetí a čtvrtou okenní osou je korunní římsa přerušena, atika přechází v klasicistně pojatý štít se dvěma obdélnými okny. Vlevo na základní část fasády navazuje předstupující čtyřpodlažní křídlo. V hlavním průčelí okenní otvory ve dvou osách, vždy sdružených do společně pojaté šambrány. Nároží ve zvýšeném přízemí armováno. Nad obdélnými sklepními okénky v 1. podlaží vysoká obdélná okna, ve druhém podlaží odděleném římsou obdélná okna s horizontální zděnou příčkou, ve třetím podlaží okna jednostraně polygonální, ve čtvrtém, opět odděleném římsou, obdélná třídílná, nad nimi vysoký polovalbový štít s dvojicí obdélných okének a trojúhelníkovým štítkem.