nájemní dům

Řadový pětipodlažní objekt s průčelím o šesti okenních osách je členěn na hlavní, čtyřosou část završenou štítem, a levou mírně ustupující dvouosou část s mansardovou střechou a vystupujícím patrovým rizalitem lícovaným s hlavní částí fasády. Hlavní část průčelí má v přízemí v levé polovině vstupní portál s medailonem ve štítu, vlevo od něj malé okénko, obé lemované třemi válcovými polosloupy nesoucími stříšku tvaru obráceného lodního kýlu se špicemi na okrajích, nad portálem obloukově projmutou. V pravé polovině přízemí vstup a vitrina obchodní vybavenosti. V patře ve dvou osách široká šestidílná okna se záklenkem tvaru oslího hřbetu. Ve druhém a třetím patře v prvních dvou osách mohutný arkýř na oblých konzolách spojených klenbou kopírující záklenek okna v prvním patře. Arkýř je završen římsou lemovanou stříškou tvaru stlačeného oblouku s ušima, mezi patry je rozdělen oběžnou římsou. Do ulice je ve druhém patře prolomen širokým čtvercovým šestidílným oknem, s horními díly jemněji oktogonálně dělenými, podloženým krátkou odsazenou římsou. Stejné okno je vsazeno do pravé poloviny hlavní části fasády vedle arkýře, v její třetí a čtvrté okenní ose, podložené tenkou parapetní římsou. Ve třetím patře je arkýř prolomen stejným širokým šestidílným oknem jako v patře druhém, avšak se stlačeným obloukovým záklenkem kopírujícím tvar stříšky arkýře. V pravé polovině hlavní části fasády vedle arkýře ve dvou osách úzká třídílná okna, rovněž s horními díly dělenými, podložená zdvojenými ornamentálními římsami. Ve čtvrtém patře na tenké římse přes celou šířku hlavní části fasády jsou ve čtyřech osách úzká třídílná okna s oblými nadokenními štítky, mezi dvojicemi oken jsou postaveny obdélné desky s medailony. Nad nimi je hlavní část fasády završena klasicizujícím štítem, s lemovaným, konkávně prokrajovaným okrajem a obloukovým vrcholem. Ve štítu dvě malá okénka. Levá, dvouosá, ustupující část fasády je v přízemí a prvním patře slícována s hlavní částí fasády předsazeným rizalitem. V přízemí rizalitu dvě obdélná okénka, v patře přes obě okenní osy jediné velmi široké desetidílné okno se záklenkem tvaru ploše rozšířeného oslího hřbetu. V druhém patře je rizalit zakončen plným, římsou lemovaným parapetem terasy. Uprostřed je parapet vyklenut do ulice do podoby mělkého polygonálního balkonku s oblým dnem. Ve druhém až čtvrtém patře ustupující fasády ve dvou osách úzká třídílná okna shodného provedení s pravou částí fasády, okna čtvrtého patra jsou již zasazena do dolní části mansardové střechy.