Husův sbor

Symetrický objekt zhruba křížového půdorysu, ležící JZ od náměstí s hlavním průčelím k SV. Ve střední převýšené části je halový prostor modlitebny, boční křídla jsou patrová. Střechy jsou rovné, plechové. Na Z konci protáhlé střední části vystupuje z průčelí obloukově prohnutý závěr. Fasády jsou prosté, v přízemí obložené keramickým obkladem, členěné patrovou římsou a ukončené výraznou korunní římsou. Nad střední částí je korunní římsa zvýrazněna pravidelnými deskami/mutuli, nad ní je umístěna atika ustupující pouze nad středem průčelí, kde je umístěn bronzový kalich. Střední část je nad vstupem členěna 8 úzkými okenními osami, boční části jsou čtyřosé, v přízemí dvojosé. Boky k západu protáhlé střední části jsou otevřeny třemi osami velkých oken v patře a třemi velkými kruhovými okny v přízemí. Okna bočních křídel jsou obdélná, v patře rámovaná geometrickými šambránami. Vstup do budovy vede pěti obdélnými otvory ve středu SV průčelí, které lemuje široké kamenné schodiště. Prostor modlitebny je zaklenut valenou škořepinovou klenbou s žebrovým obdélným rastrem, ostatní místnosti jsou plochostropé. Okna mají původní vitrážové výplně. Předmětem ochrany je sbor Církve československé husitské a vymezený pozemek. Součástí pozemku je oplocení a tarasní zeď.