sloup se sochou Panny Marie

Mariánský sloup stojí na návsi, poblíž kostela. Na nízkém stupni stojí hranolový podstavec z šedého pískovce ukončený profilovanou římsou. V jeho čele je novější mramorová deska s konkávně vykrojenými nárožími a nápisem: V KAŽDÉM SOUŽENÍ A / ÚZKOSTECH / PŘIMLOUVEJ SE ZA NÁS / SV. BOŽÍ RODIČKO / BEZ POSKVRNY HŘÍCHU / POČATÁ. / -.- . Na zadní straně datace 1739 C.H. Na něm je osazen další nízký podstavec nesoucí korintský sloup s profilovanou patkou, je z červeného pískovce. Sloup je ukončen hlavicí s akantovými listy a profilovanou římsou. Ve vrcholu sloupu je osazena na zeměkouli s hadem a železným srpkem Měsíce socha Immaculaty v životní velikosti, esovitě zvlněná, s bohatě nařaseným šatem a sepjatýma rukama, zhotovená z šedého pískovce. Předmětem památkové ochrany je mariánský sloup na příslušném pozemku.