socha Panny Marie Immaculaty

Pískovcová socha. Podstavec na půdorysu obdélníka s pravoúhle vyříznutými nárožími. Sokl dvakrát odstupněný a zúžený fabionem. Střední díl s volutovými křídly a profilovanou římsou, na čelní straně zvedlou s volutami. Na čelní straně kartuše s orlicí, na níž posazena hraběcí koruna. Níže nápis do hloubky: HANC STATVAMIM-ACV / LATAE CONCEPTIONIS / ERIOIFECIT ILLVSTRISSI / MVS SACRO: IM: COMES / FRANCISCVS CZEYKA / DE OLBRAMOVITZ. DO / DOMINVSIN ZBRASLAVITZ / DIE.15.JVLY.AD.1767. Pod římsou nápis: S: MARIA ORA PRONOBIS . Na zadní straně rytý rámec (obdélník s vykrojenými rohy). Volutová křídla zdobena vpadlinou s rokajovým motivem a oblounem s odsazením vespod. Na soklíku konkávně probraném, s římsičkou socha Immaculaty v životní velikosti. Stojí na zeměkouli, obtáčené hadem, pravou nohou šlape po hadí hlavě; při nohách Mariiných andílčí hlavičky. Maria má pravici položenou na prsa, levice dolů spuštěna. Kolem hlavy kruh s 7 zlacenými šesticípými hvězdami. Předmětem ochrany je socha Immaculaty na příslušném pozemku.