socha sv. Václava

Socha sv. Václava v životní velikosti stojí na vysokém podstavci při průčelí domu čp. 56, situovaného podél hlavní komunikace. Rustikovaný stupňovitý hranolový podstavec s římsovou hlavicí přiléhá k hlavnímu průčelí domu. Na čelní straně vyniká třířádkový zlatě obtažený nápis. Podstavec je kryt jehlancovitou plechovou stříškou. Ve vrcholu je osazena pískovcová socha sv. Václava v životní velikosti. Světec oděný v knížecí roucho stojí na levé noze, pravá je pokrčena. Při pravé noze je štít s orlicí a praporec, který přidržuje levou rukou. Pravou ruku s roztaženými prsty má položenu na hrudi. Plášť světce se stáčí přes pravou ruku a nohu. Hlava světce s knížecí korunou a kovovým latinským křížkem směřuje doprava. Předmětem ochrany je socha sv. Václava na příslušném pozemku.