sýpka

Rozměrná zděná (lomový kámen, cihly) omítnutá stavba obdélného půdorysu stojí při komunikaci na západním okraji obce (podélným průčelím v ose sever-jih k uliční čáře). Čtyřpodlažní stavbu člení sokl a profilovaná korunní římsa. Obdélná špýcharová okénka v pravidelném rozestupu mají kamenná ostění s lištou. Podélné hlavní jižní průčelí je o jedenácti osách, uprostřed s portálem s kamenným ostěním s lištou. Nad ozdobným portálem zakončeným stlačeným obloukem s vrcholovým klenákem je osazena pískovcová kartuše s reliéfem erbu rodu Osteinů. Východní a západní průčelí jsou o dvou okenních osách. Trojúhelné štíty dekorují pozůstatky čučků. Sedlovou střechu kryje plechová krytina. Předmětem ochrany je špýchar čp. 110 na příslušném pozemku.