socha Bolestného Krista

Socha na návsi pod kostelem, umístěna na betonovém platu (cca 2 x 2 metry) a obklopena zbytky litinového plůtku. Spodek soklu tvoří odstupňovaná římsa do výše 40 cm. Dřík je kvádrový jednoduchý téměř bez zdobení, pouze s jednoduchým rámcem v kterém je téměř nečitelný nápis a datace 1713. Římsa výrazně přesahující dřík tvarovaná: Kristus je sedící figura cca 80 cm vysoká, nahá, jen v bederní roušce, pravou dlaní se opírá o pravé koleno. O levé koleno se opírá loktem a v levé dlani má položenou skloněnou hlavu. Má dlouhé vlasy, je vousatý, má zadumaný smutný výraz. Sedí na jakémsi přírodním útvaru (skála či pařez). Na soše byly použity dva různé typy pískovce - vlastní socha je v pořádku, sokl poškozený a zvětralý. Patrné jsou zbytky polychromie.